Doe mij maar een broodje eenheidsworst

By Dennis

Ik open dit blog met het bovenstaande filmpje. Dit filmpje is uiteraard overdreven. Natuurlijk heb je geen tijd en/of geld om jezelf te presenteren, natuurlijk kies je daarom voor Vistaprint, Drukwerkdeals, Flyerzone en ga zo maar door. Natuurlijk kies jij voor dat broodje eenheidsworst, wie niet! Lees dan ook vooral niet verder, geef je smaakpapillen vooral niet de kost.

Wel geïnteresseerd? Goed dan.

Het volgende zal heel herkenbaar overkomen. Je bent op een netwerkbijeenkomst of bij een prospect op bezoek en er komt altijd dat moment waarop men naar jouw visitekaartje vraagt. Als ondernemer weet je dat je een goed visitekaartje, in de niet letterlijke zin van het woord, moet achterlaten. Maar op de één of andere manier denken we dat als het letterlijk om je visitekaartje gaat, het geven van doorsnee kaartje (kwaliteit) prima is.

Maar euh, doe mij toch maar een broodje eenheidsworst, ja toch?!

De eerste indruk is belangrijk. Jouw persoonlijke presentatie en uitstraling van jouw bedrijf zijn daar onderdeel van. Als je geen geld en/of tijd wil investeren in jouw merk dan zullen jouw prospects het gevoel hebben dat je niet gelooft in het product, jouw bedrijf. Het visitekaartje is vaak het eerste dat ze van jouw bedrijf in handen krijgen. Zorg dus dat het een goed blijvende indruk achter laat.

Hoe vaak verdwijnt het doorsnee kaartje niet linea recta, zonder het ook maar een blik waardig te gunnen, in de binnenzak van een jasje. Om eenmaal thuisgekomen direct in de prullenbak in te belanden.

Een gemiste kans om een goede, opvallende indruk te maken.

Cadeautje

Het moet anders! Dat vinden wij. Het overhandigen van jouw visitekaartje moet je zien als een moment van brandbeleving. Het moet voor de ontvanger voelen alsof ze een cadeautje krijgen dat ze niet durven weg te gooien. Zorg ervoor dat ze jou niet vergeten.
En aangezien iedereen met dezelfde simpele kaartjes van 55 bij 85 mm rondlopen val je al snel op. Profiteer van dit voordeel.

Maar euh, doe mij toch maar een broodje eenheidsworst, ja toch?!